LearningApps

Kategória: , , , , , Tananyagtípus: online feladatokNyelvi készség szerint: szókincs, szövegértés, nyelvtani és irodalmi ismeretek, helyesírás Weboldal: https://learningapps.org/

A honlap kis, interaktív tankockák segítségével támogatja a tanulási és tanítási folyamatokat. Ezek önmagukban nem alkalmasak egy adott tananyag elsajátításához, azonban megfelelő tanulási környezetben használva segítik a tananyag elmélyítését, gyakorlását és a készségfejlesztést. A feladatok online végezhetőek el, azonban papíralapú változatra is adaptálhatóak.

A honlap több nyelven is tartalmaz tankockákat, első lépésként a jobb sarokban kell a magyar nyelvet kiválasztani. Ezt követően választani lehet a tantárgyak közül. A Magyart kiválasztva el lehet dönteni, hogy milyen témában keresünk építőkockát (pl. közmondás, némások, szófajok szövegértés, szókincsbővítés, helyesírás stb.) Van magyar mint idegen nyelv kategória is.

Emellett az is kiválasztható, hogy milyen iskolai szint számára keresünk feladatokat: iskola előkészítő, alsó tagozat, felső tagozat, középiskola.

A felhasználók számos tankocka közül választhatnak, illetve a honlapon maguk is készíthetnek tankockákat.