NEBULO.RO

Kategória: , , , Tananyagtípus: alapszintű leckék, ismerkedés a magyar nyelvvel, magyarázatok, feladatokNyelvi készség szerint: szókincs, kiejtés, nyelvtan, kommunikáció Weboldal: http://www.nebulo.ro/

A honlap kifejezetten román anyanyelvű tanulók számára készült, akik szeretnék elsajátítani a magyar nyelvet. Számos példamondat, magyarázat és kommunikációs feladat által ismerteti, gyakoroltatja a magyar nyelvet a tanulókkal. A magyarázatok román nyelvűek, és minden magyar tartalomnak megtalálható a román nyelvű változata, ezáltal a nagyobb korosztály önállóan is használhatja.

A honlap menüpontjai a következők:

  • Ábécé/kiejtés: ebben a menüpontban a magyar ábécé-t sajátíthatják el a tanulók, melyet a sok-sok hangfelvétel segít.
  • Leckék: ebben a menüpontban 11 alapszintű lecke különböző nyelvi szituációkban, illetve azok fordításai, magyarázatok. Leckék: 1) Szia! Salut!, 2) Én ... vagyok. Eu sunt ..., 3) És Ön? Dar Dvs.? 4) Hol vagyunk? Unde suntem? 5) A színek. Culorile, 6) Hány óra? Cât e ceasul? 7) Hova mész? Unde mergi? 8) Honnan jössz? De unde vii? 9) A család. Familia 10) Jó étvágyat! Poftăbună!, 11) A test részei. Părţile corpului.
  • Magyarul Andrással: ebben a menüpontban is leckék találhatóak részletes magyarázatokkal különféle témákhoz és kommunikációs szituációkhoz rendelve.
  • Szókincs: ebben a menüpontban különböző témakörökben találhatóak román-magyar szólisták, illetve feladatok a szókincs gyakoroltatásához.
  • Kommunikáció: ebben a menüpontban kommunikációs célokhoz vannak a példamondatok és feladatok hozzárendelve, pl. csodálat, gratuláció, tiltás, vélemény stb. kifejezése
  • Nyelvtan: ebben a menüpontban nyelvtani ismeretek sajátíthatnak el a tanulók, részletes magyarázatok, példák és gyakorló feladatok által.
  • Hasznos linkek: ebben a menüpontban különféle szótárak, videó anyagok, magyar nyelvű tévéműsorokhoz stb. találhatóak linkek